Sale USA | Online Kopen in Amerika
profiteer van de lage dollar en dus lage prijzen | Sale USA - altijd uitverkoop in Amerika

Sale USA | Online Kopen in Amerika

Amazon start in Nederland

november 12th, 2014 . by admin

Amazon zet een eerste babystapje op de Nederlandse markt met de opening van Amazon.nl en de introductie van zijn Kindle e-readers hier.

Het speculeren en gissen op de e-commercemarkt is voorbij, Amazon.nl is gelanceerd. Gisteren kwam een vertegenwoordiging van het bedrijf naar Amsterdam om toelichting te geven op de Nederlandse opening van de digitale pui van een van ‘s werelds grootste e-commerceplatformen.

De opening is bescheiden, omdat het assortiment klein is in de zin dat er enkel digitale boeken in de schappen liggen. En drie soorten Kindles, Amazons eigen e-readers.

“We gaan van start met drie miljoen titels, waaronder twintigduizend Nederlandse. Alle populaire titels uit de bestsellerlijsten zijn bij ons te koop”, aldus Jorrit van der Meulen. “Daarnaast zal de Kindle-app in het Nederlands te downloaden zijn voor alle grote mobiele platformen. Deze is bedoeld voor kopers van digitale boeken die geen Kindle hebben.” De Nederlander is vice-president Kindle Europa. Hij is ook bekend als een van de oprichters van Zillow.com, een bekende huizensite in Amerika.

Met twintigduizend titels denkt Van der Meulen een gedegen lokaal aanbod neer te zetten, maar niet compleet. Zijn team zal vanuit Luxemburg Nederlandse uitgevers blijven optekenen om de schappen verder te vullen met nieuwe digitale titels. Het doel is alle beschikbare e-boeken beschikbaar te maken.

Amazon brengt drie Kindles uit in Nederland. Eerst louter via zijn eigen winkel, maar samenwerkingen met fysieke retailketens worden nadrukkelijk niet uitgesloten.

De readers die vanaf vandaag nieuw op de markt komen zijn de standaard Kindle (59 euro), Kindle Paperwhite (109 euro, 3G-versie: 169 euro) en Kindle Voyage (189, 3G-versie 249 euro). Via WiFi of het 3G-netwerk van Vodafone zijn alle boeken zonder extra datakosten te downloaden.

Naar informatie van CB is de maximumprijs voor een e-boek de prijs van het goedkoopste papieren boek.

Behalve de opening van Amazon.nl en de lokale introductie van de Kindle wordt ook een begin gemaakt met Kindle Direct Publishing. Hierbij kan iedereen die een boek schreef zijn werk direct via de wereldbekende webwinkel verkopen. Ezequiel Szafir, vice-president Amazon EU, licht toe: “Je zendt je document in, bepaalt de metadata en verkoopprijs en binnen 24 uur ligt je e-boek wereldwijd in de schappen. Als je wilt, kun je via Create Space je boek ook als print on demand-optie aanbieden. En als je Extended Distribution gebruikt, kan je boek zelfs in de boekenwinkel komen te liggen.”

Van der Meulen: “Op ieder gegeven moment is eenderde van de titels in onze top tien-lijsten een self published boek.”

Er is vooralsnog geen sprake van de introductie van de Kindle Fire, de Android-tablet. Daarmee zou direct een aantal nieuwe digitale mediaproducten op de markt komen. Naast boeken zou dat ook muziek, films en apps omvatten.

Amazon heeft in Nederland naar eigen zeggen reeds enkele honderdduizenden geregistreerde klanten. Deze mensen zullen binnenkort worden aangeschreven met het aanbod om het buitenlandse account naar het Nederlandse om te zetten.

De vraag of en, zo ja, wanneer Amazon andere producten gaat verkopen dan digitale boeken wordt niet beantwoord.

De e-commercegigant is dringend op zoek naar groei op de buitenlandse markt. De opening van Amazon.nl is daarin een vinkje op de takenlijst, zeker wanneer duidelijk wordt dat het bedrijf in het verre oosten miljarden dollars uitgeeft om relevant marktaandeel te kopen.

Uit de kwartaalcijfers van eind vorige maand werd duidelijk dat de groei buiten Amerika afneemt en de dubbelcijferige groei vooral op de thuismarkt wordt gerealiseerd.

Tagged With:  

Comments are closed.